Kamper

Norsk Topphockey

 

Tre unggutter på juniorkontrakt

Oilers knytter tre spillere fra egne juniorlag tettere til herrenes elitestall foran sesongen 2024/2025. Markus Walberg, Didrik Baanerud og Mykola Kosarev har alle signert juniorkontrakt med klubben.

 

Den 18 år gamle keeperen Markus Walberg føyer seg inn i rekken av karer med bakgrunn fra Sparta i guttas garderobe. Han kom til Stavanger foran sesongen 2022/2023, Han har siden hatt solid utvikling og er definitivt et av de største keepertalentene i Norge. Fjoråret ble kronet med en strålende kamp i finalen for vårt U20 lag, og siden et U18 A-VM hvor han var helt sentral når Norge beholdt plassen etter å ha slått Kazakhstan på straffer i den avgjørende kampen.

Løperen Didrik Baanerud, også han 18 år, kom til Stavanger sommeren 2022 fra alderbestemt hockey i Kongsvinger. Han seniordebuterte for Oilers allerede forrige sesong, som dessverre endte med en alvorlig kneskade. Han var ute i flere måneder, men gjennom knallhard opptrening kom han seg tilbake på is i tide til finalehelgene med U18 og U20. Også han spilte U18 VM, og viste gjennom turneringen at han raskt fant formen igjen. En klassisk powerforward med suveren fysikk og stor arbeidskapasitet som vi nok vil få se i flere kamper utover sesongen.

Backen Mykola Kosarev  blir med denne kontrakten den første spilleren fra «vårt» ukrainske lag som tar steget opp i Oilers sin seniorvirksomhet. Han har stått frem som en meget voksen spiller, sine bare 16 år til tross. God på skøyter, gjør få feil i det defensive spillet, tar smarte valg med pucken og tåler mye istid. Det er gledelig for oss å kunne tilby en av spillerne fra Sdyshor 2007 kontrakt, men Mykola får den først og fremst fordi han er et stort talent som virkelig har fortjent muligheten.

Du finner mer lesestoff om signeringen av Mykola Kosarev på TV2. 

Vi gratulerer unggutta med signeringen og ønsker lykke til på isen sesongen som kommer!