Kamper

Norsk Topphockey

 

Alexander Ytterell inn. Troppen komplett.

Denne fredagen har vi gleden av å ønske Oilersfamilien god helg med signeringen av den svenske backen Alexander Ytterell. Han kommer fra spill i HockeyAllsvenskan med Djurgården de siste to sesongene. Med Alexander på plass er stallen til Oilers herrer sesongen 2024/2025 komplett.

 

Alexander Ytterell er 33 år gammel fra Vetlanda. Han fikk sin seniordebut med Södertälje sesongen 2010/2011, og har siden spilt for flere klubber i SHL og HockeyAllsvenskan. Oilers’ siste signering har også erfaring fra finsk og dansk toppserie. Nå er det Oilers som gjelder som for smålendingen som har skrevet kontrakt som knytter ham til DNB Arena frem til sommeren 2026.

Saken fortsetter under bildet. 

Alexander Ytterell har signert en toårskontrakt med Stavanger Oilers. Med det er troppen til sesongen 2024/2025 komplett.

Coach Gjøse tar også helg som en glad mann. Han er godt fornøyd med så vel siste brikke i backkorpset som sesongens tropp generelt.

– Med Alexander får vi en spiller med solid ballast inn i garderoben. En rutinert ledertype. Han kommer fra spill i flere svenske klubber hvor man må være litt «solid typ» for å ta plass. Han er ingen ungdom lenger, men leverte like fullt sitt beste poengsnitt som senior forrige sesong. Det lover godt for oss, sier Anders, før han trekker frem flere plusser i regnskapet.

– Vi ønsket oss aller mest en høyrefattet back, med sin primære styrke offensivt. I et større marked er ikke nødvendigvis Oilers i en posisjon hvor vi kan velge. Nå lyktes vi likevel, sier Anders.

Troppen generelt beskriver han som godt balansert, med mange komplementerende spillertyper.

– Jeg synes det ser lovende ut. Hakket bedre enn forrige høst. Jeg tror også flere spillere fra forrige sesong har en oppside vi foreløpig ikke har fått se fullt ut. Ikke minst når det kommer til det offensive spillet og poengproduksjon. Jeg er godt fornøyd, avslutter Anders Gjøse til oilers.no.

Du kan lese fakta og statistikk fra Alexander Ytterells karriere så langt på Eliteprospects. 

Velkommen til Stavanger og Elitehockeyligaen Alex. Nu kör vi!