Kamper

Norsk Topphockey

Harde pakker fra DNB Arena

Det som startet opp som en kamp hvor ingen av lagene virket veldig troverdige på at det var en toppkamp endte opp med overkjøring og solide 5-1 til Oilers, i deres møte med tabelltreer Frisk Asker i Dnb Arena i kveld. I tredje periode fikk vi den berømte ketchup-effekten når målene kom på rekke og rad.

Fakta foran kampen var som følger. Med Oilersseier kunne de passere Stjernen som møtte VIF i Oslo. Med Friskseier ville Askerbøringene være à poeng med Oilers. Dette burde lagt grunnlaget for en forrykende kamp fra første dropp men istedenfor virket det nesten som om samfunnets nye Korona-dugnad kom som en overraskelse på spillerne som foran 600 tilskuere ikke viste frem stort annet en personlige feil som førte til sjanser til begge lag. Altfor enkelt fikk Frisk ta ledelsen allerede etter 02.12 da Volds pasning fra bak mål fant Frøshaug som med en fin backhand setter pucken i mål, 0-1.

Oilers spilte i perioder gjestene fra Asker av banen i lørdagens toppoppgjør, og kan feire jul på toppen av tabellen. (foto: Oddmund Sola)

Baklengsmålet førte ikke til en umiddelbar reaksjon hos hjemmelaget og selv om tempoet og aggresiviteten var tilstede så var presisjonen heller fraværende. Tommy K var som vanlig påskrudd fra start og prøvde å etablere kontakt med Jacob Lagace men heller ikke dette førte til noe.  Vel fem minutter ut i perioden har Frisk et stolpetreff før Oilers kontrer og er nær en utligning. Slik bølget det frem og tilbake hvor tilfeldighetene ofte avgjorde om det ble sjanse den ene eller den andre veien.

Ludvig Hoff får seg også en utvisning tidlig i kampen men det Powerplayet Frisk leverte nå var mildt sagt variabelt. Ingen skudd og pucken nesten ikke i Oilers sone. Istedenfor ble Bordson spilt fri av en Friskspiller mens hans skudd ble reddet av keeper.  Også Paulsen og Henriksen er frampå i samme undertall og klarer nesten å gjøre livet surt for gjestene, men de avverger og det samme gjør Oilers med sitt undertall.

Sakte med sikkert overtar Oilers mer og mer av initiativet i kampen og siste halvdel av perioden vinner de 9-2 i skudd, uten at det får noen uttelling. Førsterekka med Kissel, Burton og Whitney skaper farligheter de fleste gangene de er innpå men det er Tommy K som får den største sjansen når han fint går kjøkkenveien men skyter i skøyta på keeper Fayen-Vestavik.

Med 15-8 i skudd er det flatterende at gjestene går til pause med ledelsen 0-1.

Midtperioden starter ikke ulikt åpningsperioden.  Det er vanskelig å se at det er lag nr 2 og 3 på tabellen som møtes. Gjestene åpner med noen skudd og har et visst press, men så scorer plutselig Dan Kissel.  Whitney finner Burton i midtsonen som slipper pucken videre til en fremadstormende Kissel. Han tar pucken med seg inn i sonen og lager sammen med Burton en tilnærmet overtallssituasjon. Kissel runder backen og skyter mot mål. Det ser ut som Fayen Vestavik blokkerer pucken mellom armen og kroppen men den forsvinner videre og inn i mål, 1-1.

Like etterpå får hjemmelaget det som skulle vise seg å bli deres eneste overtall i kveldens kamp. Tommy K gir gjestenes Bovim en liten dult mot vantet og denne svarer med å utøve en interference på Tommy – og med dommeren rett bak er bevisene klare. Oilers sitt overtall er det betydelig mer futt i enn bortelagets.  Karlsen er nære på å viderebefordre en pasning opp i krysset og på en Kissel-retur er Whitney også nære på.

Gjestenes keeper Fayen-Vestavik får vist seg frem nå og må gjøre den ene gode redningen etter den andre. Og mål blir det ikke så Frisk er snart fulltallige. Publikum på tribunen som for anledningen er spredt rundt i tre kohorter liker det de ser og applauderer hjemmelaget.

Noah Aarthun er neste mann i fryseboksen etter en slashing på David Morley. Morley blir såpass forstyrret av slashingen at han ikke får skutt men får likevel lagt pucken på mål der det er like før en kølle rekker frem men hjemmelaget slipper med skrekken.  Nytt undertall for Oilers og denne gang er det et noe bedre overtall fra gjestene men det blir ingen tellende skudd på Henrik Holm denne gangen heller og Oilers fortsetter sin fine boxplay-statistikk.

Med to minutter igjen av perioden bestemmer Tommy K seg for å gjøre alt selv. Han skjærer inn men alene med keeper og med en back på ryggen klarer han ikke plassere pucken mellom stengene. Men Oilers beholder trykket. Og plutselig sitter det som det skal. Fra egen sone mottar Ludvig Hoff pucken.  Inn i sonen slipper han pucken til Tommy K og når Ludvig selv stormer inn i sonen har han også Bordson på sin venstreside. Det går så fort nå at gjestene ikke klarer å henge med og Ludvig Hoff har ingen problemer med å runde en nærmest liggende Friskback før han løfter pucken opp i nettaket, 2-1!

På tampen av perioden pådrar Whitney seg en utvisning for slashing og det gjør at gjestene får sin første powerplay avslutning på mål like før sirenen går for andre gang. Skuddene 13-6 viser at Oilers har trykket nå og spenningen var om gjestene kunne vise noe annet i siste periode.

Tredje periode handlet i starten om å ri av Whitneys utvisning og det klarte Oilers greit. Tommy K gjør her en kjempejobb og klarer nesten på egenhånd å hindre gjestene å få pucken ut av sin sone i starten på perioden. Og på den måten er Whitney snart på isen. Det første han da gjør er å sende Hurrød på blank, men pucken glir av kølla og det blir ingen avslutning for nr 23.  Men Oilers beholder pucken og etablerer et voldsomt press foran Fayen-Vestavik. Gjestene virker helt paralyserte og når Whitney får gå fra rundvant og inn i slottet uten at noen viser særlig interesse for å hindre ham så sender han avgårde et skudd som trolig er innom en spiller med oransje drakt før det suser inn bak keeper, 3-1

Nå ser ikke Oilers seg tilbake og like etterpå får vi

KVELDENS ØYEBLIKK:

Fra dropp å 3-1 må bare Frisk lempe pucken inn i Oilers sone men de klarer ikke å gjøre noe mer og Oilers overtar pucken og fyker fremover. Aarthun får pucken fint i midtsonen. Han ser Magnus Hoff på vei framover og legger pucken fint til Magnus som igjen ser Anders Tangen Henriksen komme i full fart bak seg. Hoff legger pucken fint igjen og på direkten setter Anders pucken helt opp i krysset, 4-1!

Kjekt for Anders Tangen Henriksen som har slitt litt med produksjonen i det siste og ekstra kjekt for Noah Aarthun som på denne scoringen fikk sitt første poeng på A-laget til Oilers, noe også hans lagkammerater lot til å glede seg over.

Oilers fortsetter sin bosettelse i Frisksonen og gjestene klarer ikke få pucken ut i midtsonen. Sekunder etter 4-1 er Tommy K igjen svært nære når han får stå helt alene foran Fayen Vestavik. Trolig litt for nær for keeper redder og Tommy rister på hodet men kan ikke annet enn å smile!

Noen minutter senere får vi nok en kandidat til Kveldens øyeblikk.  Henrik Holm slipper et framspill videre til Sveum bak egen keeper. Han lar den gå videre til Klavestad på motsatt som mottar pucken rett bak egen keeper. Andreas avanserer i egen sone og videre i midtsonen. Motstanden er minimal. En spiller som David Morley lar Klavestad passere uten aktivt å forsøke å hindre ham og plutselig er Klave i slottet og kan forsøke et skudd. Det gjør han og med pucken i mål er stillinge 5-1 og Fayen-Vestavik er ferdigspilt.  Han bytter med andrekeeper Wallin mens Klavestad får fortjent skryt for sin «coast to coast» scoring.

Resten av kampen bærer preg av at gjestene har gitt opp og hjemmelaget har vunnet. Selv om gjestene får til et skudd i tverrlegger så er det i andre enden det skjer. Lefebvre som for øvrig var eneste Oilersspiller med minus i kveldens protokoll er svært nær å unngå det når keeper er utspilt men han kommer litt for på skrå og bak mållinjen og ender med å sende pucken på baksiden av keeper og ut på andre siden av slottet.  En Ludvig Hoff-styring og en Kisselretur er det siste som skjer før kampen avsluttes med at Noah Aarthun dyttes overende av en motstander og svarer med å ikke bry seg i hele tatt og bare smile.

Det oppsummerer kampen bra det. Gjestene som kom med fem strake seire må ha spilt en av årets dårligste kamper.  Superrekka med Morley, Lagace og Gustafsson var en skygge av seg selv. David Morley kjent som en slu rev hadde trolig nesten ikke kroppskontakt med noen i hele kampen og virket «sliten».  Og uten disse spillerne påskrudd er ikke Frisk like gode.

For hjemmelaget ble det tabelltopp ettersom VIF valset over Stjernen med 4-0 og laginnsatsen var upåklagelig selv om det var en del rare ting i starten av kampen.  Alle fire rekkene fungerer bra og det ser ut som motstander kjenner at det er Oilers de møter. Ekte Oilershockey!
Dermed kan Oilers feire jul på toppen da neste kamp ikke er før dobbeltoppgjøret mot M/S i romjulen.

KVELDENS STJERNER

*** 5 KLAVESTAD

Spilte en god kamp med mye energi. Topper +/- i dag sammen med makker Sveum med +4.  Topper det hele med en «coast to coast» som stort sett er forbeholdt forwards. Har han spilt lenger fremme på banen i yngre dager ?

** 11 WHITNEY

Tall i alle rubrikker i kveld. Mål, assist, +2, 4 skudd og 2 min i boksen.  Viser glimt at stor teknikk og liker seg med sine medhjelpere.

* 91 KRISTIANSEN

Som Tommy sa etter forrige kamp så kunne han faktisk scort 3 mål i dag. Men Tommy er mye mer enn bare «nesten mål».  Jobber beinhardt hele kampen – ikke minst i undertall.  Skyter mest av alle (7) i dag

Tekst: Anders Vegstein