Oilers spele hjemmakamp

Oilers leverte varene og vant 6-0 over MS i serieåpningen for hjemmelaget i DNB Arena  torsdag kveld. Det gikk ikke lenge før man ante konturene av at hjemmelaget ville dominere og de gjorde stort sett som de ville i samfulle 60 minutter.

Uansett mannskap har ofte seriepremierer vært litt «så som så» for de fleste lag. Nå har jo årets pre-season vært av det langvarige slaget og det var ihvertfall ingen premierenerver å se hos hjemmelaget. I tillegg har man i årenes løp også ofte klart å trøble det til mot nettopp MS, et lag som er kjent for sin store innsats og innsats slår ofte teknikk i hockey.

Men når også hjemmelaget hadde lagt denne innsatsen for dagen ble det vanskelig for de grønnkledde fra Oslo Øst. Selv med landslagskeeper Lars Haugen i mål og noen rutinerte ringrever så ble det tungt og summen av det hele var et av de klart svakeste MS-utgavene vi har sett i Dnb Arena.  Men hver kamp lever sitt eget liv og forrige kamp slo MS  på papiret det bedre laget Lillehammer.

Det ble en herlig sesongpremiere for Tommy Kristiansen og resten av gutta da Manglerud Start ble slått 6-0 i DNB Arena torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Selv om Tommy Kristiansen holdt på å gi Oilers ledelsen nesten fra dropp så kan man si det var jevnspilt de første par minuttene. Allerede etter 42 sekunder ryker Ludvig Hoff ut på en slashing men som nevnt var det jevnspilt selv om MS da hadde en mann mer på isen.  MS ledet sågar skuddstatistikken en stakket stund før plutselig Nicolay Bryhnisveen setter pucken i mål fra sin backposisjon vel fem minutter ut i kampen.  Ms protesterer og mener Tommy K står inne i målgården men etter videotitten holder dommerne på sitt og 1-0 til hjemmelaget. Dermed er det Bryhna som får æren av å spille med gullhjelm resten av kampen.

Det er drøyt å påstå at luften gikk ut av MS på dette tidspunkt men faktum er at fra 2-3 i skudd så har ikke MS flere skudd før i de siste minutter av perioden. Hjemmelaget overtar fullstendig og det er en enorm vilje i alle fire rekkene og Ms ender stort sett med å få pucken ut av sonen for å prøve å bytte.

Det virket nesten som hjemmelaget spilte i overtall da alle løse pucker ble fanget opp av en hvitkledd og farligheter oppstod i fleng.

Når vi nærmer oss åtte spilte minutter så øker hjemmelaget sin ledelse. Klavestad tar pucken fint med inn fra sin posisjon og kommer skjevt inn på mål, legger pucken inn i farlig område og ingen på MS er helt orientert hvor pucken er, men det er Tommy K som får lirket pucken over skinnene til Haugen, og 2-0!

Og ingen er gladere enn Tommy når årets første nettkjenning kommer allerede i første kampen. Og det skulle bli mer!

Men først litt action. Og på rollelisten kjente travere som Steffen Thoresen, Ludvig Hoff og Tommy Kristiansen.  Det begynner med at Steffen Thoresen hekter Tommy K i midtsonen men ikke nok til at det blir reagert av dommerne. Tommy derimot har tatt nummeret på Steffen og gir han en ekstra karamell i vantet ved neste anledning.  Sekunder senere kolliderer nevnte Thoresen med Rokseth som går ned for telling.

Vanskelig å si om den var stygg men Rokseth blir liggende og både Tommy og Ludvig tar ansvar. Tommy er rutinert og forlater åstedet så fort Thoresen ligger i isen, mens Ludvig selv ender i isen med Robin Syversen.  Etter lang tids diskusjon får Steffen Thoresen 2 min for charging + 2 min for roughing og Ludvig Hoff får også 2 minutter for roughing. Tommy K går fri(!) og hans inngripen var da heller ikke all verden så det var nok riktig av dommerne igjen. Dog helt ferdig er ikke Tommy for da Ms sin utvisningsboks står åpen i påvente av at en spiller til skal komme og sette seg, benytter Tommy sjansen til å gi Steffen Thoresen noe verbale innspill helt til en årvåken linjedommer raskt sender han vekk derfra.

Og det var bra at Tommy ikke ble utvist for minuttet senere skal han igjen spille hovedrollen. Oilers har overtall og selv om det ikke blir mange skudd på mål er det mye nesten.  Fjerderekkespiller Christoffer Karlsen er førsterekkespiller i powerplay og han har tidligere vist at han kan skyte. Nå får han plutselig god tid fra backposisjon og tar sats og fyrer av et skudd som Tommy K fra sin plass på kontoret er akkurat nok borti til at den går i mål. Tommy både dekker keeper og styrer pucken i mål i det tilfelle, 3-0!

Oilers fortsetter å kjøre på og alle fire rekker leverer i skuddprotokollen. Med 2,30 igjen av perioden får Oilers lagstraff for å ha 6 utespillere på isen. Det er en av hoveddommerne som oppdager dette godt assistert av MS-benken. Andre Strandborg må sone og ser fra boksen at Ms får skyte tre skudd på tampen av perioden slik at skuddene i denne perioden ender med 16-6 til hjemmelaget.

Oilers fortsetter å holde tempoet oppe i midtperioden og Steve Whitney er nær å styre inn en Søberg-pasning tidlig i perioden. Like etterpå må Andre Strandborg igjen ta turen i fryseboksen etter en interference han ikke skjønner stort av. Ms er ikke stort farligere i overtall og det ender med at Oilers vinner tominutteren 2-1 i skudd.

Etter et Ludvig Hoff-skudd i dette undertallet har brødrene Hoff en liten prat og når Ms i overtall tenker å få pucken fremover, vinner Hoff droppen til seg selv og får lagt inn til broder Magnus som er nesten på blank goal, men mål blir det ikke.  Like etter at Oilers er fulltallige er Dan Kissel farlig nær en utvisning men det virket nesten som dommeren stod for nær situasjonen og ikke helt fikk med seg om det var en forseelse.

Åtte minutter ut i periden er det droppsterke Pihlqvist som får utvisning hos gjestene etter en holding.  Oilers sin førsteoppstilling i overtall er Dan Kissel, Tommy K, Steve Whitney, Chr Karlsen og Klavestad på back.  Dette er pucksterke karer som lar pucken gå raskt seg imellom men nå gjør også MS en god jobb foran egen keeper.
Etter hvert er det den andre powerplayoppstillingen som overtar og den består av Søberg, Burton, Ludvig Hoff, Henriksen og Østby på back.  Også dette pucksterke folk men i dette overtallet klarer de ikke å flytte pucken fort nok og bortelaget avverger.

Men til slutt må det bli mål og det er nykommer Jarrett Burton som etter langvarig spill i gjestenes sone får æren av å sette pucken i mål. Rutinerte Ms-gutter som Steffen Thoresen, Robin Syversen og Kjetil Martinsen ble svimle etter hvert og Burton fikk en grei jobb med å score.  Dette ble også dråpen for landlagskeeper Haugen som nå forlot sit mål og slapp til Ole Morten Furseth.

Og nevnte Furseth stod en god kamp, selv om nok hjemmelaget sakket litt av med tanke på at det allerede på lørdag er tøff bortekamp på Hamar.  Hjemmelagets dominans fortsatte likevel og vi registrerte en Ms skudd etter 14 minutter av perioden og da var det ti minutter siden forrige skudd.

Bortelaget får en ny sjanse i overtall når Whitney i forlengelsen av et skudd planter hansken i ansiktet på en motstander. Men MS er sluttkjørte og det blir ingen skudd i overtallet. Oilers er på dem som klegg og de får ikke ro et eneste sekund. Dermed blir det Burton og L.Hoff som får muligheten på sine skudd i undertall men Furseth er med.

Men det skulle bli et mål til i perioden. Ms roter det kraftig til for seg selv. Sjøbrink får pucken i slottet men blir hindret av en liggende Kjetil Martinsen og det hele ender med at Dan Kissel plutselig kan få pucken av Klavestad og har halve banen alene og med Søberg stormende frem på motsatt kan ikke keeper Furseth være helt sikker på at Kissel vil prøve selv. Men det vil han og han setter pucken fint over leggskinna til Furseth og 5-0.  Whitney kom ut sekundet før målet så det blir ikke et overtallsmål. Bra at de forventende målscorerne leverer fra starten av.

Med 17-3 i skudd forteller det at hjemmelaget har full kontroll i det vi gjør klar for tredje periode.

Oilers virker ikke til å slå av på tempoet og er nære på å øke sin ledelse før minuttet er spilt.  Vel tre minutter ut i perioden ryker Steffen Thoresen på en hekting og forteller dommeren på vei ut at det ikke var riktig dømt, uten at dommeren endret sin avgjørelse av den grunn.  Det virker nå som om bortelaget har valgt å ofre sine siste krefter i egen sone for de spiller oppofrende i egen sone og mål blir det ikke.

Unggutten Noah Aarthun som erstattet Rokseth når han måtte gå ut viser god spilleforståelse ved flere anledninger og får også fyrt avgårde to skudd i kveldens kamp. Nær åtte minutter ut i perioden blir en Ms-spiller skadet mot vantet uten at det er noen syndebukker involvert. Dommeren blåser når Furseth nesten har fått kontroll på en puck i målgården og om det er det Christoffer Karlsen reagerer på, eller om det er noe annet vites ikke men han får hvertfall to minutter for såkalt dårlig oppførsel.

Dette overtallet til gjestene gir heller ikke uttelling mens Søberg har en enorm sjanse i andre enden, men det virker som om Søberg ikke skal score i kveld for han har hatt noen gedigne sjanser som han har brent.

Med seks minutter igjen å spille får Anders Henriksen en tominutter for interference, og når den er ferdigsonet er det gjestenes Pihlqvist som må sette seg for andre gang i kveld etter en interference. Han hindrer Anders Henriksen i å komme helt på blank goal og må vel kunne kalles en nødvendig inngripen.

Det betyr at Oilers kan avslutte kampen i overtall og nå avslutter jammen også Søberg sin måltørke. Nå går det fort, rett fra dropp via Henriksen og fra Østby ned til Søberg som lader kanonen og fyrer av helt oppe i motsatt kryss, 6-0!  Kampen avsluttes med to Strandborg-skudd som gjør at vi ender med voksne 48-12 i skudd.

Oilers kan være godt fornøyd med premieren mot enkel motstand. Mange målscorere og høyt tempo, altfor høyt for gjestene, gjorde sitt til at hjemmelaget styrte det hele. For keeper Holm skader det nok heller ikke å holde nullen i første kamp.

Kampen er vunnet og spillerne tar runden for å ta imot hyllest fra publikum som har ventet lenge på dette. Tommy Kristiansen ser en fra Oilers Superlag som står alene og klapper nede ved vantet og det er jo typisk Tommy og ta turen bort og ta en «highfive» gjennom pleksiglasset. To glade gutter der!