Nick Schaus er klar for Oilers!

av Redaktør 02.august.2013
Backen Nick Schaus har signert for Stavanger Oilers. Troppen til sesongen 2013/14 er dermed komplett.

Oilers' siste backforsterkning er 27 år gammel og kommer til Stavanger med solid erfaring fra AHL og ECHL i det nordamerikanske ligasystemet. Utfyllende statistikk kan leses på Eliteprospects.

Sportslig leder Pål Higson er fornøyd med at stallen nå er komplett.

- Nå kan jeg avspasere til neste april, sier han til oilers.no og smiler.

- Spøk til side, det kjennes godt å ha troppen på plass i god tid før turene til Slovenia, Sveits og Sverige. Gutta får tid til å bli godt kjent med hverandre og trenerteamet får muligheten til å teste ut ulike kombinasjoner på isen. Årets preseason blir en solid sportslig utfordring for oss. Gjennom internasjonal matching får vi nyttig erfaring med oss videre, ikke minst til gruppespillet i Continental Cup, sier Pål.

Han beskriver lagets siste signering som en allsidig backtype.

- I Nick Schaus får troppen en solid toveis back som er rustet for mye istid og stort ansvar i laget. Han er god med pucken og solid på skøytene, samtidig som han har et fysisk spillesett og gjerne smeller til i taklingene, sier en fornøyd sportssjef.

At nysigneringen er høyrefattet er også i tråd med klubbens ønske.

- Høyrefatningen var vel det eneste kriteriet vi var prinsipielle på da vi sonderte markedet. Nick føyer seg inn i rekken av flere høyrefattede signeringer foran denne sesongen, noe som gjør laget mindre vridd og spillet mer fleksibelt. Ikke minst i overtallsspillet åpner dette for mange muligheter, sier Pål.

Sportsjefen har hatt Schaus i kikkerten også tidligere og føler seg trygg på at han vil bidra både på og utenfor isen.

- Vi så på ham også foran forrige sesong, men dengang endte det med spill for Norfolk Admirals i AHL. Vi har brede og gode referanser på ham. Såvel trenere som med- og motstpillere er samstemte og positive. Også Cleve Kinley, som spilte sammen med Nick i UMass-Lowel, har gitt oss solide tilbakemeldinger, avslutter en fornøyd Pål Higson til oilers.no

Nick Schaus kommer til Stavanger sammen med Jean-Michel Daoust og Dan Kissel 13. august. Alle disse blir dermed å finne i troppen som reiser til slovenske Bled for å spille Rudi Hiti-Cup senere i måneden.

Nick Schaus kommer til Oilers med erfaring blant annet fra Worcester Sharks, San Joses' farmerlag i AHL.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU